skip to Main Content
Gratis opgemaaktSnelle levering in Nederland en België Achteraf betalen

Kalender laten ontwerpen en maken? Dat werkt zo!

Stap 1. Kies je favoriete soort kalender

Wil je een kalender laten maken? Bedenk dan allereerst wel type kalender het beste past bij jouw wensen. Ga je voor een staand model of liever een wandkalender? Enkele voorbeelden van populaire soorten kalenders om te laten ontwerpen zijn:

 1. Weekkalenders
 2. Maandkalenders
 3. 3-Maandskalenders
 4. Bureaukalenders
 5. Budgetkalenders

Op de productpagina vind je allerlei relevante informatie, zoals de bedrukkingsmogelijkheden, het formaat, het soort papier en de actuele levertijd. Bekijk hier het volledige overzicht van alle kalenders om te drukken.

Stap 2: Kies je favoriete product & vraag offerte aan

Heb je bepaald welk type kalender je wilt bestellen? Dan kun je vervolgens bepalen welk product je binnen die categorie wilt kiezen. Binnen elke categorie zijn namelijk producten in diverse afmetingen te vinden. Zo is een weekkalender verkrijgbaar in de maten Basic, Medium en Groot.

Klik, nadat je een product hebt gekozen, op de knop ”Vraag offerte of sample aan”. Hierbij kan je tevens aangeven hoeveel kalenders je ongeveer nodig hebt. Voor grotere aantallen profiteer je van steeds scherpere staffelkortingen. Twijfel je nog over hoeveel kalenders je exact wilt laten maken? Geen zorgen, de hoeveelheid kan voor productie altijd nog aangepast worden.

Stap 3. Het ontwerpen van jouw kalenders

Akkoord met de offerte? Dan kunnen we starten met het ontwerpen van jouw kalenders. Het ontwerpen van kalenders bij Kalendersbestellen.nl heeft een groot voordeel. Je hoeft zelf namelijk geen designer te zijn om mooie kalenders te maken. Daarvoor hebben we diverse professionals in dienst die jouw graag helpen. Voor het ontwerpen van jouw kalender hebben we de volgende zaken nodig:

 • Het te plaatsen bedrijfslogo en eventueel een pay-off. Logo’s dienen aangeleverd te worden als EPS-, AI- of PDF-bestand. Logo’s kunnen eventueel ook door ons ontworpen worden.
 • Foto(s), aan te leveren als JPG of TIFF. Kies bij JPG de hoogst mogelijke kwaliteit. Bij TIFF geen compressie toepassen. Resolutie 300 dpi op ware grootte. Kleurmodus CMYK.
 • Je bedrijfsgegevens of andere tekst. Tekst dient te worden aangeleverd als ‘platte tekst’ in een MS Word of TXT bestand. In MS Word géén afbeeldingen invoegen, aangezien deze door ons niet verwerkt worden. Bij het gebruik van text in Adobe Photoshop, Illustrator of InDesign, dienen de gebruikte fonts meegeleverd te worden.

Het ontwerp is geheel gratis en je ontvangt altijd een digitale proefdruk.

Stap 4. Ontwerp akkoord? Start productie

Pas nadat jij het ontwerp hebt goedgekeurd starten wij de productie en ontvang je de kalenders binnen de verwachte levertijd. Heeft de bestelling spoed? Bespreek dit dan met onze medewerkers.

Stap 5. Verspreiding

Na akkoord op de proefdruk ontvang je van ons een mail met de leverdatum. Indien gewenst kunnen we de kalenders op één adres afleveren. Daarnaast is het mogelijk om naar meerdere adressen (bijv. van relaties) te versturen.

Inspiratie nodig?

Bekijk hieronder de ontwerpen van andere klanten en laat je inspireren door de talloze mogelijkheden.

Hulp nodig bij het ontwerpen van je kalenders?

Weet je niet zo goed welke kalender je moet kiezen, waar deze kalender aan moet voldoen en welke uitstraling de kalender moet hebben? Dan helpen we je graag met de volgende tips. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Welke kalender moet ik kiezen?

Afhankelijk van je intentie op het gebied van reclame zal je de kalender moeten kiezen die het best bij jouw bedrijf past. Om je op weg te helpen bij het kiezen van de juiste kalender, hebben wij per kalender een aantal voordelen opgesomd.

Voordelen weekkalenders 

 • Duidelijk wekelijks overzicht verticaal getoond
 • Actuele weeknummers worden getoond
 • Kan als busstuk worden verzonden

Voordelen maandkalenders

 • Duidelijk maandelijks overzicht
 • Veel ruimte voor foto, logo en/of tekst (bovenkant en onderkant)
 • Kan als busstuk worden verzonden

Voordelen 3-Maandkalenders 

 • Duidelijk 3 maanden overzicht
 • Topfavoriet bij bedrijven als ‘kwartaalkalender’
 • Volop ruimte voor bedrijfs-, product- of programmapresentatie

Voordelen bureaukalenders 

 • Handige en overzichtelijke tafelkalender
 • Middels de wire-o kan je eenvoudig doorbladeren
 • Plaats voor een motto, logo, spreuk, de NAW- gegevens of andere tekst

Voordelen budgetkalenders 

 • Goedkope kalenders voor minder dan €1 euro per stuk.
 • Ruimte voor logo, motto of andere tekst

Formaat

Het formaat van de kalender is sterk afhankelijk van de manier waarop je de kalenders wil versturen naar je relaties. Zo kun je kleinere kalenders veelal als busstuk te versturen en grote kalenders niet. Grotere kalenders daarentegen zijn wel duidelijker aanwezig en laten het logo, de foto of andere gegevens van het bedrijf mooi naar voren komen.

Kalenderbestellen heeft diverse beschikbare maten. Zit de gewenste afmeting hier niet tussen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Personaliseren van jouw kalenders

Wil je goede reclame maken als bedrijf? Zorg dan dat in één oogopslag is te zien van welk bedrijf de kalender is. Hoe meer je de kalenders als relatiegeschenk personaliseert, hoe sterker de boodschap overkomt. Het personaliseren van de kalenders kun je doen doormiddel van het toevoegen van een logo, foto, motto of andere tekst. Heb je in het logo niet duidelijk de naam van het bedrijf? Dan wordt aangeraden om ook ergens een foto van het bedrijf, de url van de website of het bedrijfsmotto toe te voegen. Heb je in het logo duidelijk de naam van het bedrijf? Dan kan een logo al genoeg zijn.

Ook de kleuren die je gebruikt hebben invloed op de algemene uitstraling en boodschap van de kalenders. Zorg er voor dat de huisstijl in de kleuren terug komt van de kalender. Heeft jouw bedrijf veel met de blauwe kleur, laat dan ook de blauwe kleur terugkomen op de kalender. Heb je als bedrijf nog geen duidelijk huisstijl? Geen probleem ons ontwerp team wil je graag helpen bij het kiezen van de meest passende kleuren.

Aantal

Ben je klaar met je ontwerp? Dan moet je bepalen hoeveel kalenders je wil laten maken. Het aantal dat je kiest heeft te maken met wat je op de werkvloer kwijt wil en wat je als relatiegeschenk wilt geven. Ook is het goed om rekening te houden met de kosten. Hoe meer kalenders je in één keer besteld, hoe meer korting je krijgt. Let op! Kalenderbestellen hanteert een minimale hoeveelheid van 25 kalenders voor het bestellen.

Back To Top

Plaats vrijblijvend jouw offerteaanvraag


  Jouw offerte maken wij op maat en sturen we je binnen 24 uur digitaal toe.


  De scherpste tarieven
  Wij verzorgen het ontwerp gratis
  Gratis digitale proefdruk
  Al vanaf 25 stuks
  Snel geleverd in NL & BE

  Heb je nog vragen of wil je liever persoonlijk contact? Bel ons dan gerust of gebruik de chat. Wij helpen je graag.

  088 - 0101900
  info@kalendersbestellen.nl